Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرید گوسفند، لباس و کفش، تهیه شیرینی و آجیل و پخت کلوچه محلی، رقص ازوا توسط جاشوها از جمله آداب و رسوم هرمزگانی ها در عید قربان است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛عید قربان، یکی از پرشکوه ترین جلوه تعبد در برابر خالق یکتا و یاد آور زیباترین اطاعت بنده و خضوع در مقابل پروردگار بوده و ذر آنجا که فرمان خدا برای حضرت ابراهیم(ع)، ذبح اسماعیل (ع) صادر شد و خلیل الله(ع) در این آزمون سخت سر بلند بیرون آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عید سعید قربان یکی از اعیاد بزرگ اسلامی است و در سراسر کشور دارای آداب و رسوم خاصی بوده؛ به طوری که مردم  هر استان رسم های خاصی هر ساله در این روز برپا می کنند و در کنار جمع صمیمی خانواده به جشن و پایکوبی در این روز می پردازند، هرمزگانی ها که اصالتی غنی و پر محتوا دارند از این قاعده مستثنی نبوده و آداب و رسوم خاصی برای این روز دارند.

هرمزگانی ها در روز عید قربان هنگام نماز صبح بیدار می شوند و بعد از اقامه نماز صبح تا طلوع خورشید با خدای خویش نجوای عاشقانه و درد و دل می کنند و بعد از طلوع خورشید در مصلی و مساجد جامع شهر ها گرد هم جمع می شوند و نماز عید را به جا می آورند.

دریادلان هرمزگانی صبح عید صبحانه های محلی از جمله چنگال، نون توموشی، بلالوت، رنگینگ و....می خورند و در این روز از بهترین لباس هایشان می پوشند و تا پاسی از شب به دید و بازدید از یکدیگر می پردازند.

رسم دیرینه هرمزگانی ها آشتی کنان در این روز بوده به طوری که اگر در جمع فامیل و دوستان میان افرادی کدورت وجود داشته باشد با واسطه گری بزرگان فامیل و روبوسی افراد ناراحتی و دل خوری ها از بین می رود.

عید قربان که به عید حاجیان نیز معروف است حاجیان هرمزگانی با ذبح گوسفند و گاو در این روز مهمانی های با شکوهی برای افراد فامیل و نیازمندان به پا می کنند .

براساس رسم دیرینه برخی از ناخداها، جاشوها و ماهی گیران هرمزگانی با ساز و دهل و طبل‎های بزرگ به کوچه‎ها، خیابان‎ها و میدان‎های شهر آمده و به علامت شادی و خوشحالی درحال نواختن طبل‎ها، به رقص و پای کوبی می‎پردازند که به آن ˈرقص ازواˈ گفته می شود.
 مدافعان خلیج فارس هر ساله از اول ذی حجه تا نهم آن را به اموات اختصاص داده و برای مردگان ختم قرآن و فاتحه می گیرند و برای آمرزش آنها دعای خیر می کنند همچنین از اول تا نهم این ماه با جمع آوری پول میان افراد جامعه، گاو و یا گوسفند خریداری کرده و در روز غید قربانی می کنند و با گوشت هایش حلیم نذری درست می کنند.

اهل سنت هرمزگان برای این عید بزرگ نیز آداب و رسوم خاصی دارند به طوری که به مدت سه روز به پاسداشت این عید بزرگ می پردازند.

خرید گوسفند، لباس و کفش، تهیه شیرینی و آجیل و پخت کلوچه محلی از جمله آداب و برنامه های مردم اهل سنت  قبل از عید سعید قربان است و در صبح روز عید، همراه با طلوع خورشید، موذن به مسجد می رود و مردم را به نماز عید فرا می خواند و مردم نیز بعد از شستن بدن و پوشیدن لباس نو، به قصد ادای نماز عید به سوی مسجد جامع می روند.

 رور عید قربان علاوه بر شادی و دورهمی های بزرگان فامیل کودکان نیز به جشن و سرور و عیدی گرفتن از بزرگان فامیل می پردارند و در این روز مردمان دیار دریا و آفتاب عصر آن  به کنار سواحل خلیج فارس رفته و با خوردن شیرینی ها و دمنوش های مخصوص هرمزگانی شادی خود را میان یکدیگر تقسیم می کنند.

انتهای پیام/ 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۶۴۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص بیش از ۴۸ میلیارد تومان اعتبار برای تأمین لوازم ضروری زندگی نیازمندان هرمزگانی

ایسنا/هرمزگان معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد هرمزگان از اختصاص مبلغ ۴۸ میلیارد و ۷۰۶ میلیون تومان اعتبار برای تأمین لوازم ضروری زندگی خانواده‌های تحت حمایت این نهاد در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایسنا در هرمزگان امروز (دهم اردیبهشت ماه)؛ احمد سالاری جائینی، معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد استان هرمزگان در این خصوص اظهار داشت: بر اساس وظایف ذاتی کمیته امداد، یکی از برنامه‌های حمایتی این نهاد، پرداخت کمک‌ هزینه خرید لوازم ضروری زندگی به خانواده‌های تحت حمایت است و در همین راستا کمیته امداد استان هرمزگان در سال ۱۴۰۲، ضمن انجام شناسایی اولیه و اجرای برنامه نیازسنجی از خانواده‌های تحت حمایت و واجد شرایط ، اقدام به تخصیص و پرداخت کمک‌ هزینه به خانواده‌های ایتام و نیازمندان تحت حمایت این نهاد به منظور تأمین و خرید تعداد ۳ هزار و ۷۱۷ دستگاه لوازم ضروری زندگی برای این عزیزان کرده است.

سالاری جائینی گفت: اعتبار اختصاص‌ یافته جهت تأمین لوازم ضروری نیازمندان در سال ۱۴۰۲ ، در مجموع ۴۸ میلیارد و  ۷۰۶ میلیون تومان بوده که از این میزان اعتبار مبلغ ۴۳ میلیارد و ۴۲۰ میلیون تومان از محل منابع دولتی کمیته امداد و مبلغ ۵ میلیارد و ۲۸۶ میلیون تومان آن نیز از محل کمک‌های مردمی و مساعدت‌های خیرین سخاوتمند و معزز تأمین شده است.

این مقام مسئول تصریح کرد: این اعتبارات به منظور خرید لوازم ضروری همچون یخچال، کولر، اجاق‌گاز، تلویزیون، بخاری، آبگرمکن و سایر لوازم خانگی برای خانواده‌های تحت حمایت این نهاد هزینه شده است.‌

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد استان هرمزگان با بیان اینکه در حال حاضر ۹۱ هزار و ۹۸۱ خانوار تحت حمایت کمیته امداد استان هرمزگان قرار دارند؛ افزود: با نیازسنجی دقیق و صحیح در کنار هم افزایی منابع دولتی و کمک‌های خیرین می‌توانیم در عرصه‌های مختلف، با خدمت رسانی هدفمند و زماندار به نیازمندان و محرومین، گام‌های مؤثرتری در راستای حل مسائل و مشکلات اساسی و توانمندسازی خانواده‌های تحت حمایت این نهاد برداریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رونمایی از کتاب در جستجوی آداب آبادانی در یزد
  • غذاهای محلی ریشه در آداب‌و رسوم جامعه دارد
  • یک هرمزگانی استاد نمونه کشوری شد
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • دیدار نمایندگان فتح و حماس در چین/ پیشرفت مذاکرات مثبت بود
  • آشتی داخلی، محور نشست فتح و حماس در پکن
  • بازدید هیئت هرمزگانی از بندر کانتینربری شانگهای
  • مرغان آتشین مهاجر رقص کنان به تالاب بین المللی هامون بازگشتند
  • همایش ملی «نماز، دانشگاه، بایسته‌ها و شایسته‌ها» برگزار می‌شود
  • اختصاص بیش از ۴۸ میلیارد تومان اعتبار برای تأمین لوازم ضروری زندگی نیازمندان هرمزگانی