Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@22:25:01 GMT

رقص سیاسی روی خون عادت یک جریان خاص

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۸۷۰۱۸

رقص سیاسی روی خون عادت یک جریان خاص

محمد زعیم زاده در سرمقاله امروز روزنامه فرهیختگان نکاتی را درباره حادثه واژگونی اتوبوس در علوم و تحقیقات مطرح کرد. ۱۰ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۵ سیاسی مجلس و دولت ایران نظرات - اخبار سیاسی -

به گزارش  گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم ، محمد زعیم‌زاده جانشین سردبیر در سرمقاله امروز روزنامه «فرهیختگان» نوشت:

آیا همه را می‌توان برای همیشه فریب داد؟ این سوال را این روزها باید گروه‌های سیاسی و رسانه‌هایی جواب دهند که احساس می‌کنند می‌توانند با داغ‌کردن تنور، از سانحه اخیر واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی نان روغنی برای خودشان بپزند، خصوصا جریان‌هایی که روزی منافع انباشته سیاسی، اقتصادی و تشکیلاتی در دانشگاه داشته‌اند و واکنش‌های این روزهایشان نشان می‌دهد که این گمانه که آنها دانشگاه را نه به‌مثابه دانشگاه، بلکه یک باشگاه سیاسی و یک کارتل اقتصادی می‌خواستند و حالا کار و کاسبی‌شان کساد شده خیلی بی‌ربط نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سه‌شنبه هفته گذشته بود که در یک سانحه دردناک در واحد علوم و تحقیقات 10 عزیز دانشگاه را از دست دادیم، اتفاقی دردآور که جامعه دانشگاهی را سوگوار کرد و احساسات را برانگیخت، حتی تصور این موضوع هم سخت و جانکاه است که خانواده‌ای صبح با هزار امید و آرزو فرزندش را برای کسب علم راهی دانشگاه می‌کند و شب پیکرش را تحویل بگیرد. 

بروز احساسات و عواطف در پی چنین حادثه‌ای طبیعی است، اعتراض خانواده‌ها و دوستان و هم‌کلاسی‌ها و هر کسی که چشم‌نگران سانحه علوم و تحقیقات بوده هم بحق است و بحق‌تر از آن مطالبه علل و شناسایی مقصران حادثه است؛ این صورت واقعی و نرمال ماجراست که باید در فضایی منصفانه قاصران و مقصران سانحه شناسایی و به افکارعمومی معرفی شوند و برخورد لازم هم با آنها صورت گیرد.

با نگاهی به اتفاقات روزهای اخیر می‌توان کنش‌های سیاسی و رسانه‌ای حوالی این موضوع را به چهار دسته تقسیم کرد.

اول؛ مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی که سعی کردند برخلاف آنچه صدا و سیما نشان داد از همان لحظات ابتدای حادثه در صحنه حاضر باشند و به‌جای پاک کردن صورت‌ مسئله و دادن آدرس غلط، مسئولیت ماجرا را بپذیرند. برکناری و اخراج پنج مدیر مرتبط با موضوع در سریع‌ترین زمان، گام مهمی در این راستا بود، البته ممکن است در شرایط پرتلاطم سیاسی-رسانه‌ای حرف اشتباهی هم از زبان مسئولی شنیده شود، به هر حال کار مسئولان دانشگاه هنوز به پایان نرسیده و باید ناظر به سوالات افکارعمومی به بسیاری از سوالات جواب بدهند.

دوم؛ فعالان سیاسی و رسانه‌ای که قرابت فکری به گفتمان جدید دانشگاه آزاد اسلامی دارند. این دسته هم سعی کردند نگاه قبیله‌گرایانه نداشته باشند و ضمن طلب شفافیت از مسئولان دانشگاه، بعضا صریح‌ترین نقد‌ها را هم انجام دادند و البته عموم آنها از دایره انصاف خارج نشدند.

رحیمی: دانشگاه آزاد بخواهد آماده همکاری برای ارتقای ایمنی معابر هستیمبرخورد خودروی رئیس دانشگاه آزاد با دانشجویان تکذیب شد/ حضور طهرانچی در جمع دانشجویانمقدم‌فر: ولایتی وارث زیرساختهای فاجعه‌ساز دانشگاه آزاد است، نه بانی آنجلسه فوق‌العاده هیأت امنای دانشگاه آزاد به ریاست ولایتی + جزئیاتآغاز به کار ناوگان جدید حمل و نقل واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد

 

سوم؛ رسانه‌ها و مجموعه‌های ضدانقلاب که از هر فرصتی در داخل برای ضربه‌زدن به کشور استفاده می‌کنند که تکلیف آنها روشن است.

اما دسته چهارم؛ گروه‌های سیاسی و رسانه‌هایی که مخاطب سوال اول این متن هستند. به پروپاگاندای رسانه‌ای بعضی مطبوعات خاص نگاه کنید؛ پیدا کردن اسامی‌شان خیلی سخت نیست، به تیترهایشان نگاه کنید، برای خودش کلاس درسی است برای آموزش چگونگی تبدیل یک مساله دانشجویی- صنفی به یک موضوع سیاسی، البته احتمالا سبک کارشان برایتان آشناست. قبلا در ماجرای پلاسکو هم دیده‌اید. رقص سیاسی روی خون یک عادت برای این جریان است، این رقص البته برای سوژه‌های خاص کاربرد دارد، در ماجرای یورت، سانچی، زاهدان و... به کار نمی‌آید.

روز گذشته رئیس دانشگاه آزاد اسلامی چند ساعت بین دانشجویان معترض حرف‌هایشان را که بعضا تند هم بود شنید و به سوالات پاسخ داد و مهم‌تر اینکه عذرخواهی کرد؛ اتفاقی که در دانشگاه ‌کم‌نظیر است. دیروز رئیس دانشگاه عذرخواهی کرد، اما آیا کسانی که 30 سال این دانشگاه ملک طلق‌شان بود و دانشگاه را خلاف همه قوانین در ارتفاع بالای 1800 متر ساخته‌اند هم عذرخواهی می‌کنند؟ کسانی که فکر می‌کنند دانشگاه ملک اجدادی‌شان است و وقتی به یکی از کشور‌های حوزه خلیج‌فارس سفر می‌کنند، هنوز توقع دارند مطابق سنوات قبل رئیس واحد به استقبال‌شان بیاید، حاضرند درمورد مدیریت آن سال‌ها پاسخگو باشند؟ آیا حاضرند بگویند طرح ژول ورنی جابه‌جایی دانشجو با تله‌کابین را چگونه اولویت‌دارتر از نوسازی ناوگان حمل‌ونقل می‌دانستند؟

از رسانه‌های حزبی که روزگاری جریان متبوع‌شان از کانال دانشگاه در انتخابات 88 کمک مالی و لجستیکی به کاندیدای خاصی می‌کرد و امروز شستش خبردار شده که دیگر از این خبر‌ها نیست توقعی نیست، اما آیا روزنامه‌ای که کباده اجتماعی و فرهنگی بودن می‌کشد، می‌تواند فردا ادعا کند که به‌لحاظ سیاسی بی‌طرف است؟ حافظه تاریخی گردانندگانش احتمالا آنقدر کوتاه نیست که فراموش کند زمستان سال قبل که اولین برف تهران را زمین‌گیر کرد، سیاهه‌ای در تمجید از مدیریت شهردار وقت تهران نوشت که مورد تمسخر قرار گرفت.

مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی، دیروز عذرخواهی کردند، اما آیا مسئولان دولتی هم حاضرند به‌خاطر اقدام روز گذشته خبرگزاری‌شان عذرخواهی کنند؟ اصلا خبر دارند خبرگزاری‌ که از بودجه عمومی دولت ارتزاق می‌کند، دیروز رومن پولانسکی‌ درونش بیرون زد و از اتفاقات دانشگاه فیلم ترسناک درست کرد و نوشت خودروی مسئول دانشگاه دانشجویان را زیر گرفت! و خوراک «آمدنیوز»، «رادیو فردا» و... را به دروغ ساخته و پرداخته کرد؟

آیا رسانه‌های این طیف با خود فکر نمی‌کنند که وقتی در چنین وضعیتی بر سر شاخ می‌نشینند و بن می‌برند، فردا روزی که از زبان رئیس‌جمهور می‌خواهند وحدت ملی و همه در کنار هم باشیم و... را تیتر کنند، مخاطب به آنها می‌خندد؟

بله دوستان، بله فرماندهان سیاسی و رسانه‌ای عملیات فریب، اگر مطمئنید که همه را نمی‌توان برای همیشه فریب داد، بدانید با این دست‌فرمانی که شما دارید حتی نمی‌توان همه را برای مدتی فریب داد یا حتی عده‌ای را برای همیشه؛ صادق باشید که النجاه فی الصدق.

انتهای پیام/

R1011173/P/S1,15/CT12 واژه های کاربردی مرتبط دانشگاه آزاد

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۸۷۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توجه به جریان رسانه‌ای در مناطق مختلف اردبیل

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام قاسم جعفرزاده ظهر دوشنبه در نشست هم اندیشی برنامه‌ها و عملیات‌های سال جاری با کارشناسان قرآنی و فرهنگی استان اظهار کرد: توجه به برنامه‌های تربیتی خانواده محور و متناسب با زیست بوم مناطق مختلف شهرستان‌های تابعه مورد تاکید است.

وی با اشاره به اهمیت برنامه‌ریزی فرهنگی برای اقشار و اصناف مختلف از سوی ادارات تبلیغات اسلامی شهرستان‌های تابعه، افزود: توسعه فعالیت‌های شبکه تبلیغی روحانیون، تقویت برنامه‌های مساجد، توجه به فعالیت‌های بانوان، اجرای برنامه‌های مناسبتی در مناطق اهل سنت از جمله طرح قرآنی مسطورا از اولویت‌های مهم سازمان تبلیغات اسلامی استان اردبیل است.

اجرای «جشنواره زن مجاهد» مورد توجه قرار گیرد

وی تصریح کرد: تقویت مکتب‌های قرآنی اهل سنت، اجرای اردوی نخبگان قرآنی در مناطق سنی نشین، حمایت از برنامه گروه‌های «دختران حاج قاسم»، نوآوین، شبکه تبلیغی صبرا و اسماً ویژه بانوان، اجرای جشنواره «روایت زن مجاهد» و حجاب و عفاف باید مورد توجه قرار گیرد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل بر ضرورت توجه به جریان رسانه‌ای در مناطق مختلف استان تاکید کرد و ادامه داد: ادارات تبلیغات اسلامی شهرستان‌های تابعه باید رسانه‌های فعال را شناسایی و در تبلیغ و جریان سازی رسانه‌ای بیش از پیش با آنان همکاری کنند.

حجت الاسلام جعفرزاده بیان کرد: توانمندسازی و حمایت از کنشگران فرهنگی، هیأت مذهبی، خیرین‌، مداحان شاخص، انجمن‌های اسلامی و فعالان فضای مجازی از برنامه‌های امسال تبلیغات اسلامی استان اردبیل است.

استمرار طرح ملی «زندکی با آیه‌ها» برنامه شاخص قرآنی سال ۱۴۰۳

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل در ادامه به عناوین برنامه‌های مهم حوزه قرآنی اشاره کرد و گفت: برگزاری دوره‌های تربیت معلم قرآن، آموزش‌های عمومی و تخصصی قرآنی و تربیت تخصصی استعدادهای قرآنی، راه اندازی کاروان‌های قرآنی و استمرار طرح ملی «زندگی با آیه‌ها» از برنامه‌های شاخص قرآنی در سال ۱۴۰۳ است.

حجت الاسلام جعفرزاده مردمی سازی فعالیت‌ها و خروج از تصدی‌گری را امر مهم در اجرای فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی برشمرد و خاطرنشان کرد: کارشناسان فرهنگی و قرآنی باید به دور از تصدی‌گری، راهبر برنامه‌ها بوده و با همکاری مجامع میانی از جمله هیأت‌ها، کانون‌های فرهنگی و مؤسسات قرآنی برنامه‌های فرهنگی و قرآنی را اجرا کنند.

کد خبر 6092184

دیگر خبرها

  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند/ هر استاد و دانشجو یک رسانه باشد 
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند/ هر استاد یک رسانه
  • فیلم| دانشجویان معترض آمریکایی جزو کدام اقشار جامعه هستند؟
  • حجاب و عفاف یک مقوله فرهنگی و سیاسی است
  •  واکنش اصلاح‌طلبان به سخنان نصیری درباره اتحاد شاهزاده و تاجزاده؛ تکرار یک شوخی بی‌مزه است | ارتباطی به جریان اصلاحات ندارد | واقعا یک توهم است
  • صابری فومنی طنز را با رعایت مرزهای اخلاقی وارد جریان رسانه‌ای کرد
  • سیاستمدار انگلیسی: جریان حمایت غرب از اسرائیل معکوس شده است
  • عاقبت مهدی نصیری؛ مشاوره به شاهزاده! | شکاف بین شاهزاده و تاجزاده را بردارید...
  • افزایش حقوق کارکنان دانشگاه آزاد
  • ضرورت توجه به جریان رسانه‌ای در مناطق مختلف اردبیل